Spitalul Județean, într-un nou impas! Primarul Ioan Popa intervine prompt și explică: „Poveștile cu Feți Frumoși și Ilene Cosânzene au trecut. Nu mai e timp!”

Primăria Reșița ajută (din nou) Spitalul Județean de Urgență, aflat de vineri într-o situație ce părea fără ieșire. Cumpără un aparat de radiografie mobil în valoare de 125.000 de euro, cel al spitalului tocmai defectându-se.

Spitalul Județean de Urgență Reșița (SJUR) a rămas fără aparat de radiografie mobil, după ce singurul pe care îl avea s-a defectat. Însă această problemă va fi remediată de Primăria Reșița. Edilul Ioan Popa a anunțat, în această seară, că aparatul va fi achiziționat de primărie și donat spitalului.

Aparatul de radiografie mobil, extrem de util în această perioadă în care o parte din activitate se desfășoară la corturile de triaj epidemiologic din curtea spitalului, s-a stricat și medicii au solicitat sprijin pentru achiziționarea unuia nou și performant. Primul care a spus da a fost primarul Ioan Popa: „Poveștile cu Feți Frumoși și Ilene Cosânzene au trecut. Nu mai e timp! Dacă s-ar face donații de genul sms cu 2 euro, ar trebui să acumulăm 75.000 de donatori unici (populația Reșiței)! Primăria a primit vineri solicitarea de la Radiologie, ulterior s-a propus un aparat mobil performant, cu service la Timișoara, și mâine așteptăm factura și contract!”.

CITEȘTE ȘI: POPA a declanșat CRUCIADA ANTICOVID în Consiliul Local Reșița!

Anunțul edilului Reșiței a venit în replică la o postare făcută azi de colonelul Alexandru Tobă, șeful Jandarmeriei Caraș-Severin, pe pagina sa de socializare, prin care acesta, la rândul său, făcea un apel pentru achiziționarea acestui aparat, explicând cât este de important pentru viața pacienților: „Știind că aparatul de radiografie mobil s-a stricat la spital și este vitală radiografia pacientului în condițiile de azi, fac un calcul și mă gândesc cum s-ar putea strânge 250.000 de lei pentru ca doctorii să poată face un examen paraclinic adevărat… Tot împart… Câți prieteni și cunoscuți as putea capacita? Nu-mi iese calculul și mi-e ciudă că în spital mai e unul vechi, dar fix, și nu se poate nici pe geam scoate de acolo și astfel trebuie să se consume mai multe echipamente de protecție pentru personalul implicat pe circuitul de diagnosticare… Oare aș contribui cu ceva dacă v-aș face să înțelegeți că viața unui om depinde de felul în care poți să vezi un plămân până vine rezultatul testului… Știați că medicul specialist știe ce urmează înainte de a veni testul, dacă are radiografia? Credeți ca Reșița poate strânge urgent banii ăștia?”.

Răspunsul, așadar, l-a dat edilul Reșiței, Ioan Popa, cu precizarea că aparatul pe care îl achiziționează Primăria va fi unul chiar mai performant, în valoare de 125.000 de euro.

UPDATE, ora 21.55

Surse medicale din spital spun că aparatul defectat vineri avea o vechime de peste 25 de ani!

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite