UPDATE. Tehnocrata Florența Albu, din nou prefect! „Este o numire provizorie!”

Numită prefect de Caraș-Severin în aprilie 2016 de Guvernul tehnocrat Cioloș și schimbată cu Matei Lupu în iulie 2017 de Guvernul PSD Tudose, Florența Albu redevine de azi prefect al județului, ca urmare a unei hotărâri adoptate în ședință de Guvern. Dar Albu va fi schimbată și de această dată foarte repede din funcție!

Propunerea a fost făcută de către ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela. Acesta a confirmat numirea încă înaintea ședinței de Guvern de azi, de la ora 17.

„Doamna Albu va fi numită prefect, îndeplinind toate condiţiile impuse de noul Cod Administrativ. Este o numire provizorie, impusă de evenimentele nefericite care au avut loc în ultimile zile în Prefectura Caraş-Severin”, a declarat Vela, pentru caon.

Faptul că însuși Marcel Vela numește această numire ca fiind „provizorie”, determinată de scandalul permiselor portarmă care l-a făcut pe prefectul Matei Lupu să-și dea demisia, înseamnă că se intenționează înlocuirea Florenței Albu (foto) din funcția în care tocmai a fost numită. Cristian Gâfu (foto), avocat și consilier județean PNL, este cel ce se pregătește intens pentru a ocupa postul de prefect, aflăm din surse neoficiale. Nu ar fi fost numit acum pentru că Gâfu nu îndeplinește momentan condițiile impuse de lege pentru a ocupa această funcție de înalt demnitar public. Le va îndeplini cât de curând, ni se spune. Florența Albu ar urma atunci să fie numită subprefect.

UPDATE. Proiectul de HG, adoptat

Ședința de Guvern s-a încheiat în jurul orei 21. Printre proiectele de hotărâre adoptate, două se referă strict la județul Caraș-Severin: Hotărârea privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Caraș-Severin de către domnul Lupu Matei; Hotărârea privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Caraș-Severin de către doamna Albu Florența-Maria.

Ceremonia publică de învestire în funcție a Florenței Albu va avea loc mâine, 7 decembrie, de la ora 9.45, în Sala mare a Palatului Administrativ, denumită atât de absurd „Sorin Frunzăverde”. La eveniment s-a anunțat participarea ministrului Marcel Vela.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available