Tot mai mulți „profesori altfel” în Caraș-Severin! Evenimentul SuperTeach, soldout la Reșița!

Ceea ce pentru mulți a părut la început o inițiativă mai degrabă riscantă decât realistă, organizarea unei conferințe SuperTeach la Reșița, se dovedește a fi un eveniment dorit de sute de profesori din Caraș-Severin. Dovada: aflăm că încă de la jumătatea lunii februarie s-au vândut toate biletele de participare pentru conferința din 28 martie 2020!

Vă informam la sfârșitul anului trecut că municipiul Reșița a fost pus pe harta SuperTeach, prin planificarea organizării aici a unei etape din seria de conferințe de calibrul Superteach, care a apărut pe piață în anul 2018. Atunci, la început, șapte orașe mari și late, București, Iași, Sibiu, Timișoara, Constanța, Craiova și Timișoara, găzduiau astfel de evenimente. În 2019, SuperTeach-ul avea să-și fixeze tentaculele în 10 localități, București, Alba Iulia, Brașov, Baia Mare, Galați, Târgu Mureș, Suceava, Brăila, Cluj-Napoca și Iași, pentru ca acum, în prima parte a anului 2020, să poposească la Craiova, Brașov, Oradea, Bacău și Reșița.

Datorită Primăriei de pe malul Bârzavei, instituție care și-a asumat calitatea de coorganizator al acestei conferințe, Reșița devine astfel unul dintre primele 20 de municipii din țară arondate la SuperTeach. La reușita deplină a acestui demers își vor da concursul atât echipa de formatori și speakeri SuperTeach care vor veni la Reșița, cât și audiența, participanții de pe plan local. Or, ținând cont că intrarea la astfel de conferințe nu este gratuită, biletele costând între 75 și 150 de lei, părea justificată temerea că vor rămâne numeroase locuri neocupate în sala Cinematografului Dacia, unde va avea loc evenimentul din 28 martie. Dar iată că acum, la început de martie, aflăm că de două săptămâni nu mai există niciun bilet disponibil, dintre cele 400 puse în vânzare!

„Din Reșița vom avea 175 de participanți, dar vor fi și din alte localități cărășene: 33 din Caransebeș, 31 – Oțelu Roșu, 16 – Bocșa, 15 – Oravița, 15 – Băile Herculane, precum și din zona rurală. Totodată, Conferința SuperTeach Reșița va aduce participanți și din județele Timiș (30 persoane), Hunedoara (15 persoane), Mehedinți (14 persoane), Gorj (16 persoane) și chiar din județul Constanța (6 persoane). Cererea de bilete este mare, însă capacitatea sălii nu permite mai mult de 400 de locuri. Dar am vorbit cu cei de la SuperTeach și, având în vedere cererea mare de bilete, vom mai organiza la Reșița astfel de evenimente sub umbrela SuperTeach. Posibil chiar în toamnă”, ne-a declarat Dorinel Hotnogu, din partea organizatorilor.

Dacă în decembrie 2019 se știau numele a patru dintre vorbitorii de la conferința găzduită în martie 2020 de municipiul Reșița, acum lista cuprinde 10 nume: Dragoș Anastasiu, Felix Tătaru, Alexandru Ghiță, Claudia Chiru, Andrada Sorca, Claudiu Dolot, Claudia Badiu, Diana Brătucu, Alice Matei-Cernăianu și Ovidiu Bădescu.

Profesor de matematică la Colegiul Naţional „Traian Lalescu” Reşiţa, unde a ridicat la nivel înalt noțiunea de performanță, aspect justificat prin numeroasele participări la etapele superioare ale concursurilor şcolare și rezultatele elevilor săi la Olimpiada Națională de Matematică, Ovidiu Bădescu explică foarte clar ce-și propun organizatorii acestor evenimente educaționale: „Conferințele SuperTeach oferă șansa de a redescoperi modalitatea prin care poți tu, ca profesor, să fii fericit în timp ce predai, de a face elevii să fie fericiți în timpul orelor și, mai mult decât atât, că e important ca noi, profesorii, dar și părinții să ținem cont de aptitudinile, de dorințele și de nevoile elevilor”.

Organizarea Conferinței SuperTeach de la Reșița cu „casa închisă” arată, așadar, că avem numeroși profesori dispuși să investească în continuare în educația lor, pentru a se adapta acestui trend ce se abate de la sistemul clasic de predare, ca să le ofere o experiență educațională plăcută elevilor. Vorbim, deci, despre „profesorii altfel”. Și ne face o mare bucurie să constatăm că aici, în școlile din Reșița, din Caraș-Severin, vom avea tot mai mulți astfel de profesori… altfel.

CITEȘTE ȘI: Reșița a fost pusă pe harta SuperTeach! „Ne dorim ca toți profesorii să fie «profesori altfel»”!

Sursă foto: SuperTeach (conferința de la Iași)

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite