Încă un focar COVID-19 în Bocșa, la cel mai mare angajator din oraș? DSP: „Ancheta epidemiologică este finalizată”

La o săptămână de la apariția focarului COVID-19 din Bocșa, cu 6 dintre cei 9 membri ai unei familii infectați cu SARS-CoV-2, încă o persoană din oraș a fost confirmată pozitiv. Riscul izbucnirii unui nou focar este real, ținând cont că aceasta lucrează la cel mai mare angajator din oraș, ai cărui salariați continuă să meargă la lucru.

Semnalul de alarmă a fost tras de unul dintre cititorii noștri din Bocșa, care ne-a transmis că „miercuri (6 mai, n.r.), la abatorul Collini Com din Bocșa, a fost confirmată o angajată cu COVID, iar restul angajaților își continua activitatea. Am sunat joi la DSP și mi s-a spus că nu pot să ofere informații. Din câte știu, însă, nu s-a luat nicio măsură privind testarea celorlalți angajați și activitatea firmei merge în continuare. Credeți că puteți să vă interesați să vedeți ce se întâmplă într-adevăr?”.

Ne-am adresat aseară Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, iar astăzi la prima oră a venit răspunsul. Ni se spune că situația este sub control.

„Ancheta epidemiologica e finaliză la Bocșa. Persoana nu lucrează în abator. Au fost izolați colegii apropiați și familiile lor. Pare că este o formă ușoara (de COVID-19, n.r.), dar protocolul spune ca orice caz pozitiv trebuie internat. Persoana a fost internată la Reșița, la Secția de Boli Infecțioase”, ne-a comunicat Daniel Botgros, purtător de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Focar familial de coronavirus la Bocșa

Am transmis acest răspuns persoanei din Bocșa care ne sesizase, în fapt, un angajat al firmei Collini Com care ne-a rugat să nu-i facem public numele. Iar acesta a revenit cu completări: „Da, persoana infectată lucrează la birou, și nu în producție, dar în aceeași firmă. Însă cei care se ocupă de producție preiau comenzile de la birou, de la biroul unde lucra persoana confirmată pozitiv. Așadar, persoanele care lucrează în continuare direct în producție ar putea răspândi virusul mai departe, acasă, la familii ş.a.m.d. Nici măcar nu au fost testate”.

Că nu au fost testate – este de înțeles, regula fiind ca testările să fie făcute pe simptomatici. De neînțeles ar fi dacă nu au fost trimiși în izolare toți angajații care au avut contact cu colega lor infectată. Depinde de cât de profesionist a fost făcută ancheta epidemiologică. Or, rezultatul îl vom afla zilele ce urmează. Când vom vedea dacă avem, sau nu, un nou focar COVID-19 în Bocșa, izbucnit de la acest prim caz din incinta Collini Com. Firmă care, potrivit ultimului bilanț depus la Finanțe, este cel mai mare agent economic din Bocșa, poziționându-se în 2018 pe primul loc în oraș după cifra de afaceri, 100 de milioane de lei, și numărul de angajați, aproape 200. Grupul de firme Collini, conform acelorași surse oficiale, însumează chiar peste 500 de salariați.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite