UPDATE. (I)REAL! Interzis pacienților cu COVID-19 din Caraș-Severin la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara!

Situație strigătoare la cer! Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a anunțat azi că nu va ma primi pacienți decât din județul Timiș! Interzis, așadar, pentru pacienții cu COVID-19 din Arad, Hunedoara și Caraș-Severin!

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara argumentează, printr-un comunicat de presă prezentat la Digi 24, că Secția Terapie Intensivă din spital dispune de numai 9 paturi, dintre care 5 sunt ocupate. Ultimele 4 paturi s-a luat decizia să fie disponibile doar pentru viitori pacienți din județul Timiș. Cu alte cuvinte, unitatea spitalicească din Timișoara nu va mai primi pacienți bolnavi de COVID-19 din județele limitrofe, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara.

CITEȘTE ȘI: Ioan Popa (PNL) taxează ipocrizia liderilor PSD, ALDE, Pro România: „Este revoltătoare această adunare de nenorociți, care au promis 8 spitale regionale…!”

Până la această oră, Comandamentul pentru Situații de Urgență din Caraș-Severin nu a anunțat luarea niciunei decizii după interdicția impusă de Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara! Ca de altfel, nici Comandamentul pentru Situații Speciale constituit la nivel național! Așteptăm reacția acestora, Timișoara nu este, totuși, stat în stat!

UPDATE 1, ora 15.15

Vocea unică a Comandamentului din Caraș-Severin, purtătorul de cuvânt al DSP CS Daniel Botgros, confirmă că s-a primit o adresă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara în care se spune că nu va mai primi pacienți din regiune. „Momentan, toți cei ce necesită internare vor fi duși la Staționarul III din Reșița, până când Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș va fi pregătit să devină spital suport”, spune Botgros.

UPDATE 2, ora 15.20

Voichița Lăzureanu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, confirmă măsura luată. „Nu avem ce face, nu mai putem primi pacienții din patru județe. Sper ca cele trei județe, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, să pună în funcțiune Planul Alb, prin care să își gestioneze singure situația!”, a declarat Lăzureanu la Digi 24.

UPDATE 3, ora 16.50

Politologul Cristian Pîrvulescu, președintele Asociației Pro Democrația, condamnă modul acesta de abordare locală a situației.

„Aceasta nu este o epidemie locală, este o epidemie națională. De la clamări specifice naționalismului, s-a ajuns la un egoism local, cu soluții luate pe cont propriu, ceea ce nu este normal într-o astfel de situație”, a declarat Pârvulescu la Digi 24.

UPDATE 4, ora 18.43 

Spitalul din Caransebeș este pregătit pentru pacienții cărășeni cu coronavirus. Dar încă nu a fost desemnat spital suport!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available