UPDATE. La loc comanda! Alina Stancovici a revenit în fruntea Spitalului Județean de Urgență din Reșița

Suspendată din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița prin ordin al ministrului Sănătății emis în timpul stării de urgență, Alina Stancovici a revenit azi, 15 mai, în fruntea unității medicale.

Stancovici își reia atribuțiile de manager în baza aceluiași ordin din 10 aprilie al ministrului Nelu Tătaru, care stipula că numirea în funcție a lui Waldemar Murgu este interimară, fiind valabilă doar pe perioada stării de urgență.

Reamintim că Alina Stancovici a devenit manager al SJUR în data de 16 martie 2020, după ce participase la concursul al cărui rezultat final a fost oficializat în 9 martie. Unicul candidat a prezentat un proiect de management evaluat cu nota 8,30, a dovedit în fața comisiei de concurs abilități manageriale de nota 9 (deși nu avea avea experiență ca manager) și a obținut, astfel, nota finală 8,65.

La fel ca și acum, Stancovici îl înlocuia din funcție pe același Waldemar Murgu, care ajunsese în fruntea spitalului în septembrie 2018 prin numire, pe perioadă interimară de șase luni, în baza deciziei semnate de președintele Consiliului Județean Silviu Hurduzeu, cu promisiunea lui Murgu că se va prezenta la proximul concurs de manager. Dar în zadar au fost organizate concursuri din șase în șase luni. Murgu a lungit-o pe post din interimat în interimat, cu ajutorul lui Hurduzeu, până în data de 15 martie 2020. A revenit în fruntea SJUR în 10 aprilie 2020, tot printr-o numire, de astă dată ministerială. Acum, însă, Waldemar Murgu nu a apucat să stea pe scaunul de manager decât o lună.

Tot în 10 aprilie, prin ordin de ministru, director medical al SJUR a fost numit dr. Jaro Marșalic, cel care, printre altele, avea să stabilească circuitele cu și fără suspiciuni de COVID-19 din cele trei staționare ale SJUR, dar și să obțină o serie de avize DSP pentru unitatea spitalicească din Reșița. „M-am ocupat, într-adevăr, și de circuite, și de avize, pot spune că suntem în regulă cu tot. Până la această oră nu mi-a zis nimeni că n-aș mai fi director medical, dar asta nu e o problemă pentru mine”, ne-a declarat în urmă cu câteva minute Jaro Marșalic. Postul de director medical la spitalul din Reșița are o situație mai specială, acesta fiind ocupat până în 10 aprilie de Violeta Moroșoi, dar în ultima perioadă în condiții de provizorat, întrucât aceasta își dăduse demisia din funcție cu mult înaintea emiterii cunoscutului ordin de ministru.

Sursă foto: radioresita.ro

UPDATE, 16 mai 2020 (mai contează ora?)

Hurduzeu – Tătaru 3-2! A 5-a numire a lui Murgu în funcția de manager la spital!

Aseară târziu, de la Ministerul Sănătății a fost transmisă pe faxul secretariatului SJUR o înștiințare privind emiterea unui nou ordin de către ministrul Nelu Tătaru, în baza căruia Waldemar Murgu este numit încă o dată manager interimar al spitalului! De când? Cică începând chiar din ziua în care a fost semnat ordinul, deci de ieri, 15 mai! Or, ieri, 15 mai, fiind prima zi după încheierea stării de urgență, Murgu nici măcar nu a mai mers la spital, fiind conștient până și el că i-a expirat perioada de numire în funcție prin ordinul de ministru din 10 aprilie! Ieri s-a prezentat însă la lucru Alina Stancovici, căreia (era de notorietate faptul că) îi expirase perioada de suspendare a contractului de management. Stancovici și-a preluat ieri dimineața, la ora 7.30, atribuțiile de manager, seara la ora 20 a plecat acasă, pentru ca nu peste mult timp pe faxul secretariatului să intre hârtia cu antet ministerial! Din care reieșea că, de fapt, din 15 mai 2020 este numit manager interimar același Murgu!

Situația e aiuritoare, merită o recapitulare. Așadar, la ora 0 (zero) a zilei de 15 mai, conform Ordinului nr. 430/10.04.2020, manager al SJUR este Alina Stancovici. Cândva, nimeni nu știu când, în cursul zilei de 15 mai, ministrul semnează un nou ordin, care este comunicat spitalului cu puțin înainte de intrarea în ziua de 16 mai. Iar acest nou ordin îl repune manager pe Murgu începând din… 15 mai! Începând deci din aceeași zi! Dar ziua scurgându-se în spital sub managementul Alinei Stancovici, este un fel de începând din trecut! Dacă Stancovici, de exemplu, a apucat să semneze ceva în cursul zilei, orice decizie managerială a luat – totul ar trebui să fie acum lovit de nulitate, dacă e să ne luăm după conținutul ordinului de ministru! Ar putea fi acuzată chiar că s-a comportat ca un impostor, conducând spitalul fără a avea acest drept. Că s-a aflat în afara legii, dar nu a legii-lege, ci a „legilor” lui Tătaru! Mai pricepeți ceva? Mai pricepe cineva ceva? Chiar atât de (ne)pricepuți pot fi ministrul Tătaru și aghiotanții săi? Că proști-grămadă, sincer, nu cred că pot fi!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite