Schimbare radicală de paradigmă: Calea ferată Oravița-Anina, promovată de CFR Călători!

Sub guvernarea Dăncilă, conducerea Căilor Ferate Române trăgea pe linie moartă circulația trenurilor pe calea ferată Oravița-Anina. Sub guvernarea Orban, CFR-ul nu doar că a revenit asupra acelei decizii cu efecte în noul Mers al Trenurilor, ci iată că acum chiar promovează această rută istorică.  

Printr-un email trimis azi, 30 decembrie, tuturor redacțiilor de ziare active din țară, deci și către resita.ro, Biroul de Presă al CFR Călători anunță că „pentru călătoria de la ORAVIŢA la ANINA şi retur există posibilitatea de a cumpăra și ONLINE biletele de tren. De asemenea, biletele de tren pentru această rută pot fi achiziţionate de la orice unitate de vânzare din țară, stație sau agenție de voiaj CFR, cu emitere electronică a legitimațiilor de călătorie”.

CFR Călători prezintă și câteva avantaje de călătorie: Se aplică reducerile și facilitățile acordate prin acte normative (elevi şi studenţi, pensionari, revoluţionari, veterani de război, persoane persecutate din motive politice şi etnice, persoane cu handicap,etc.); Călătorii pot beneficia de ofertele comerciale și reducerile aferente (bilet dus-întors, minigrup 2-5, cartea VSD, reducerile la procurarea cu anticipaţie a legitimaţiilor de călătorie, reduceri pentru grupuri organizate de cel puţin 20 de persoane, etc.); Pentru grupurile organizate de cel puțin 30 persoane, călătoria poate fi planificată în avans, cu două luni înainte. Pentru grupuri de peste 45 de persoane reducerile pot ajunge la 35%, acest lucru fiind o bună oportunitate de vânzare pentru agențiile de turism; Biletele pot fi cumpărate online. Rezervarea locului este obligatorie.

„Oravița – Anina este cea mai veche și cea mai spectaculoasă cale ferată montană din sud-estul Europei, cu peisaje fabuloase, 14 tuneluri, 10 viaducte, tăieturile în munte reprezentând peste două treimi din întregul traseu, lung de 21 de kilometri”, subliniază reprezentanții CFR Călători.

Pe această rută, conform Mersului Trenurilor intrat în vigoare în 15 decembrie 2019, circulă în fiecare zi o pereche de trenuri care are în componență două vagoane, astfel:

  • Regio 9695  Oravița (plecare 11.15) – Anina (sosire 13.11),
  • Regio 9694  Anina (plecare 14.40) – Oravița (sosire 16.37).

 Mai multe detalii sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic intern  / Călătoria pe ruta Oraviţa- Anina , mai informează compania de căi ferate.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Bode menţine deschisă calea ferată Oraviţa-Anina! Marcel Vela: „Trebuie închise doar pornirile cuciste de pe Semmeringul bănăţean!”

Sursă foto: FB Semeringul Bănățean Oravița-Anina

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite