Trei nume-bombă din politică legate de dosarul vânătorilor de permise portarmă!

Numele social-democratului Mihai Fifor, fost ministru de Interne, și cel al fostului președinte PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, actualmente secretar general Pro România, apar în scandalul permiselor portarmă care a zguduit Poliția și Prefectura județului Caraș-Severin. Persoana care s-a folosit de aceste nume este un pesedist foarte apropiat de vârful echipei politice conduse de Luminița Jivan, actuala președintă a PSD-ului județean.

Conform unor surse din interiorul anchetei, cel care a invocat numele celor doi este Florin Negru, și el reținut, aseară, pentru 24 de ore, alături de comisarul-șef Ștefan Radu, șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Caraș-Severin, Nicolae Miculescu, și el polițist în cadul aceluiași serviciu, Nicolae Cernea, fost ofițer, tot la Serviciul Arme, și Ioan Pop, fost jandarm, în prezent administrator al societății comerciale POP TIR SPORTIV, firma din Caransebeș acreditată pentru servicii în domeniul armelor și munițiilor implicată în examenele pentru autorizarea deținerii de permise portarmă.

Florin Negru, posesor fără drept al unei arme, încercase să „intre în legalitate” apelând la SC POP TIR SPORTIV SRL, însă chiar atunci când a susținut el examenul, acesta a fost organizat pe bune. Se pare că șeful Serviciului Arme Ștefan Radu era, la acel moment, în concediu, iar cel care s-a ocupat de organizarea examenului de absolvire a cursului organizat de SC POP TIR SPORTIV SRL a fost adjunctul acestuia care, cel mai probabil, nu a „servit” subiectele înainte de examen, așa cum se întâmpla când grupul infracțional era în formulă completă. Cert este că Negru nu a reușit să intre în posesia unui permis de portarmă și, pentru a se răzbuna și pentru a intimda conducerea IPJ Caraș-Severin, a adus în discuții informații pe care la deține despre legăturile dintre ministrul de atunci al Internelor, pesedistul Mihai Fifor, și Ion Mocioalcă.

Conform referatului de arestare preventivă trimis în instanță de procurorii DIICOT, Florin Negru este acuzat de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor (deținere armă fără drept), precum și constituirea unui grup infracțional organizat sub forma aderării și sprijinirii: „Fapta constând în aderarea numitului N.F. la prezumtivul grup infracțional organizat și sprijinirea acestuia prin punerea la dispoziție a informațiilor pe care la deține despre legăturile dintre ministrul de interne FIFOR și numitul MOCIOARCĂ (Mocioalcă?, n.r.) pentru a fi folosite în intimidarea conducerii IPJ Caraș-Severin și pentru a se răzbuna pentru modul corect în care au gestionat examenul de absolvire a cursului organizat de SC POP TIR SPORTIV SRL constituie infracțiunea de Constituirea unui grup infracțional organizat sub forma aderării și sprijinirii – faptă prev. și ped. de art. 367 Cod penal”.

În tinerețe activist PD și apoi PSD, Florin Negru este acum un discret om de afaceri, mereu bine orientat politic. Pentru cunoscuți, în prezent acesta este un strateg PSD foarte apropiat de Luminița Jivan, președinta Județenei de partid care se leapădă de apropiații fostului lider social-democrat Ion Mocioalcă. Sora lui Florin Negru este soția lui Sebastian Purec, Anca Purec, cunoscuți activiști PSD din cercul oamenilor de încredere ai Luminiței Jivan, cel dintâi având lipici la funcții de conducere în instituțiile deconcentrate din județ, ocupate prin numiri politice. Sebastian Purec, a se vedea argument-cs.ro, a fost și subprefect, dar și șef pe la Mediu și prin Finanțe.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți i-a aplicat lui Negru măsura arestării preventive pe 29 de zile. La fel ca și în cazul celorlalte patru persoane reținute azi-noapte: Ștefan Radu, Nicolae Cernea, Nicolae Mitulescu și Ioan Pop.

CITEȘTE ȘI: Cutremur în IPJ și Prefectura Caraș-Severin! Ofițeri superiori, reținuți pentru 24 de ore! Prefectul Matei Lupu și-a dat demisia?!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite